måndag 31 oktober 2011

31 oktober

Jag kan inte se någon anledning till att längta efter snö. Det kommer vi ha nog av från dec-maj ändå.

Hit nådde nya drivern, 70 m in på tolvan. Easy par.

fredag 28 oktober 2011

Skynda långsamt gäller

Åter från Umeå, där även Monne anslöt från sin tjejweekend som de har hos Carro i Holmsund. Bra värden och nu minskar vi ner kortisonet från 3 till 2 tabletter, precis som doktor Mika ordinerade redan i måndags...

Cecilia gjorde klart att vi inte gamblar med allt som vi åstadkommit genom att skicka ut mig i jobb för tidigt. Någon månad hit eller dit spelar ingen roll, standard är snarare att man är sjukskriven ett år efter transplantation. Om allt rullar på så var hon inne på halvtid utan resor efter årsskiftet någon gång.

Steg för steg är vad som gäller: först skall kortisonet fasas ut, sedan börjar vi försöka fasa ut Cellsept också plus att jag skall vaccineras för ett antal saker. Vaccinationer är värdelösa att göra så länge man går på kortison, de biter helt enkelt inte.

Är det någon som har koll på vad som egentligen gäller angående Halloween? En del av Tuas kompisar skall ut på bus eller godis idag och vi har ingen godis hemma. Blir till att släcka ner huset.
Tua skall själv ut imorgon då hon skall på Halloweenfest. Enligt almanackan är det Halloween på måndag och Tua ordnar själv fest nästa fredag då det är Alla helgons dag. Förvirringen är total, det kan blir bus eller godis under 10 dagars tid.

Kan man inte ställa krav på handlarna som importerat konceptet att de går ut med vilken dag som gäller egentligen? Måndag kan ju inte vara ett alternativ, det är ju helt vanlig jobbdag för folk, även om barnen råkar vara skollediga nästa vecka.

/Mika

onsdag 26 oktober 2011

Bollen HÄNGER i luften

Callaway Diablo Octane Black införskaffad. 11,5 grader, nu har till och med jag en bollbana där bollen häääänger i luften. Kan det bli lite varmare nu så man får gå en runda?

Nyttig mat

Linas matkasse nr 2 har anlänt och vi kan bara konstatera att vi nog aldrig kommer äta nyttigare. Fisk en gång per vecka, rotsaker, grönsaker mm. Gårdagens laxfilé, matkorn och mangosalsa fick t o m bra betyg av Tua. Inte av Joe som har lite svårt för det där med fisk.


Det där med självordination av vilka mediciner jag skall äta fick jag backning på, här ändras ingenting förrän vi träffats på fredag...jag är inte färdig doktor ännu antar jag.

Spelade helt ok runda med Görre i måndags. 14 hål, 21 poäng, från gul tee. Har börjat få tillbaka liiite längd igen. Skall förresten förbi Jörgen idag kl 12 och testa några nya Drivers. Minusgraderna hänger i luften men det skall nog fungera.

/Mika

lördag 22 oktober 2011

Snön faller

Precis nu börjar lätta snöflingor falla över Gammelstad. Annars så har det varit fint höstväder i två dagar då jag passade på att vara till stugan i torsdag, tömma båten på vatten samt gå 6 hål. Igår så fick Matte vara ut på sin årliga golfrunda då vi gick alla de 13 hål som är öppna (lite fjärrvärmedragningar mm som gör att några hål är stängda). Banan i riktigt fint skick och bunkerförbättringar pågår på hål 7, 12 och 16. Ser riktigt bra ut.

Magen känns stabilare och jag är lite inne på att ringa ner på måndag för att höra om vi inte skall börja minska kortisonet. Jag har besök på fredag så det vore väl bra att ha några dagars effekt av detta att utvärdera tänkte jag....

Tua skall strax hämtas från ännu ett sleep-over-party och Joe har seriepremiär i C-hallen mot Brooklyn idag. Middag med Pello o Vickan samt Matte o Nina, inkl bihang... Vi kör på en grekisk pytt-i-panna på oxe med vår stadigt återkommande Västerbotten Royal-förrätt. Inget vin dock, för min del alltså. Barolon och Chateunuf-du-Pape - flaskorna är inlåsta.

/Mika

tisdag 18 oktober 2011

Det går väl inte alltid som på räls..

Spännande helg i Kiruna då Joe´s SSK nådde nya höjder och spelade sig till en final mot Boden. Förlust där 2-5, men nu har laget definitivt placerat sig i toppen i Norrbotten med cupfinaler två helger på raken.

Tua har myst på med Alva som firade födelsedag med övernattningsparty.

Vi övriga har myst på med mostrar och farbröder och kusiner, god mat och gott sällskap.

En halvtimme efter hemkomst, strax efter kl 22 på söndagskvällen, får jag plötsligt en ganska häftigt lös mage (läs; diarré). Fortsatte under natten och morgonen. Ringde till Umeå och efter lite diskussion så beslöt vi att avvakta någon dag, jag har inte känt av något illamående eller magont. Sedan verkar det helt ha stabiliserat sig från igår kväll igen. Snabbt behövde kroppen tydligen lite vila igen då jag sov vid tre tillfällen under dagen igår, den tar väl vad den behöver, gäller bara att vara lyhörd...

Missade dock en fin golfdag igår då solen gassade och Göran ringde redan före kl 8. Lite sämre väder idag, men en niohålare tror jag kroppen behöver...

/Mika

torsdag 13 oktober 2011

Linas matkasse

Denna vecka har Linas matkasse gjort premiär på Strandvägen, faktiskt ett helt lysande upplägg. Nya, goda maträtter som man ALDRIG hade gjort själv. Man får barnanpassa en del så fungerar det hyfsat även för dem.

Trodde väl inte att man skulle träffa huvudet på spiken så jäkla bra när jag tyckte att Sveriges chanser ökade mot Holland utan Zlatan. Jag vill aldrig, aldrig, aldrig se honom dunka en frispark rakt mot muren igen. Anders regerade och Kongo-Kim har blivit bollspelare på gamla dar. Elmander är en helt annan spelare utan att behöva ta hänsyn till Zlatan.

Umeå t o r idag och alla värden är förbättrade, ett tecken på att GVHn lindrats, vilket jag också känt under veckan. Cecilia ville inte minska kortisonet ännu, utan vi avvaktar en vecka till. Nästa vecka behöver jag inte åka ner, vi tar prover i Sunderbyn istället. Jag ville veta om matrestriktionerna kunde lättas (och underförstått kanske vin-restriktionerna också) men hon vill att vi fått bort kortisonet först. En magsjuka skull förmodligen trigga GVHn igen. Vi gjorde ännu en blodtömning för att minska järnnivån, vilket ytterligare kommer hjälpa mina levervärden. Boleron ser härligt dammig ut.

Dagens Spotify-tips: Tracy Chapmans första från 1989, idel klassiker idag faktiskt. Jag är lite imponerad att Micke Mikko, 19 år gammal, köpte denna platta och introducerade den för mig. Han är faktiskt den första som överhuvudtaget nämnde Jakob Hellman också, tror han hade köpt första singeln "Tåg". Om den finns kvar måste den vara värd pengar.

Nu har han några riktigt ostiga skivinköp också, träffade inte rätt varje gång så att säga...

Trist Londonresa Pekka o Lenita skulle på: "We will rock you" och Chelsea-Everton....suck.

/Mika

måndag 10 oktober 2011

Sol

Trevligt med lite solsken i helgen. Storebror fick lämna Kiruna och 3 dm nysnö för lite golfspel i Sävast. Monne har hittat höstformen och går på sitt handicap igen, trots total nedläggning på hål 17-18.

Joe har kört biokväll och hemmavideokväll. Moffa Tores gamla luftgevär har provats flitigt av grabbgänget, en fin pjäs från 60-talet (?). Annas fest som vi äldre deltog på var jättetrevlig med gott sällskap och lysande god mat, jag kan dock dementera de uppgifter som man läst om att det numera finns fullgoda alkoholfria vinalternativ, man kan lika gärna dricka hallonsaft. Uppenbarligen så är min telefon direktuppkopplad till Joes facebook så nu har man lyckats figurera där... Lyckades vakna på över 58 kg för första gången på några veckor, tyder på lyckad fest.

Rugby-streamingen fungerade inte men eftersom Irland förlorade sin kvartsfinal mot Wales så kanske det var lika bra. Ungefär som att Sverige faktiskt skulle ha förlorat mot Finland i fotboll. Det viktigaste som hände i fredagens match, förutom 3 poäng, var att Zlatan blev avstängd mot Holland. Hur kan man vara så helig när man är så dålig i match efter match? Uppenbart var också att Anders Svensson behövs, Eremenkos ytor i första halvlek var hemska. Det började smälla på skenbenen i andra. Vem trodde att Svensson en dag skulle bli den näste Stefan Schwartz?

Förmodligen börjar de vaccinera mig inom någon vecka, primärt för någon sorts lunginflammation samt influensan sedan dröjer det ett halvår innan de börjar med alla barnsprutor som polio och alla barnsjukdomar. Allt sådant är borta.

Joe avstod att åka med på cup till Övertorneå då han hellre ville fira födelsedag. Nu klarade sig gossarna lysande ändå och tog sig ända till final. Förlust där mot Ö-tå med 3-5.

Kiruna hockey games nästa helg....

/Mika

fredag 7 oktober 2011

Födelsedagar

Då blir sonen tonåring imorgon, med större fötter och högre vikt än sin far. Anna har ju blivit lite äldre och firas också imorgon.

Var Umeå t o r igår och det var bara positivt, alla värden är OK, nästan helt normalt på levervärdena också. Blodtappades igår igen. Järnvärdet var förra torsdagen, innan den tömningen, på strax över 1000 (normalvärde 100). Det blir besök nästa vecka också, sedan glesar det ut det igen ifall det fortsätter som nu. Magen är inte helt normal men OK. Morgonvikten är stadig på 57,7-57,9 kg. Har börjat väga mig på kvällen också för att se hur mycket jag tappar när jag inte äter på några timmar. I snitt försvinner ca 1,5 kg från kväll till morgon! Det är ju sjukt, hur mycket jobbar kroppen egentligen när man bara ligger ned?

Irland i kvartsfinal i rugby-VM imorgon kl 0800 och jag tror mig ha hittat rätt för att kunna se detta streamat på datorn. Lasse räknar med att jag skall kunna laguppställning och deltaga i diskussionen och jag sover ju inte ändå så...

Nämnde nog vid något tillfällen till Mikens att man borde ha en sax i bagen så man kunde samla in flaggor från prestigebanor man spelat. Perfekt att hänga på väggen i stugan. Lite orolig måste han ha blivit för nu har han bidragit med ett ex från Torrey Pines. Jag kan ju inte hävda att jag spelat den men den får väl läggas in i en femårsplan.





/Mika

måndag 3 oktober 2011

Getingbo gigantus

Vi har i sommar fått inneboende i vårt klubb- och leksaksförråd. Det var faktiskt fullständigt omöjligt att öppna dörren och ta ut något därifrån då det rådde full aktivitet. Nu verkar de vara i dvala. Vågar man ge sig på denna och skrapa ner med en spade?

De har byggt runt en hockeyklubba, Mattias Modigs stöt plus en annan handske.


En liten granne också som puppat in en annan klubba.


/Mika

söndag 2 oktober 2011

Kiruna FF: en hyllning

...inte då till dagens version som tyvärr förlorade kvalet till div 2 mot Robertsfors klart igår. Matte och jag var och bevittnade matchen mot Alvik på Liko arena härom veckan. Vi var nog båda mentalt kvar i hur det såg ut omkring 1989 och blev grymt besvikna på långbollarna mot ensamma träben.

Nattens tankar cirkulerade kring det FF som spelat den roligaste fotboll man sett i hela sitt liv. Med 90% kirunagrabbar i åldrarna 20-25 var de rankade omkring plats 14 i Sverige under en era i svensk fotboll med dubbla UEFA-Cup guld för IFK Göteborg (såg ni utmärkta dokumentären "Fotbollens sista proletärer"?), och VM-brons för landslaget. Svårt faktiskt fortfarande att förstå ens såhär 20 år efteråt. Sällan har väl ett lag fått mindre uppskattning än vad de förtjänar i länspressen.

Formen blir bättre. I gårdagens finväder spelade Monne och jag 9 hål. Denna gång spelade jag från röd tee, varför späka sig själv när man ändå inte har längden för att spela från gul? Nu hittade jag dessutom en bollträff så 2 par och 1 birdie gjorde att det kändes ungefär som tidigare i somras. Jag var långt ifrån bäst i bollen, det var ju en annan som hittade formen än bättre och levererade 20 poäng (sänkning va?)

/Mika