fredag 23 december 2011

God Jul

Nu har man definitivt invaggats i jullunk med en liten lur då och då och ätande däremellan.

Var till Umeå i måndags då jag fick utskriven ny anti-inflammatorisk och smärtstillande medicin. Klasser bättre än att knapra Ipren, med denna känner jag inte av någonting i arm eller skuldra. Sjukgymnasten i Råneå visste nog vad hon gjorde, hon hittade punkter även på framsidan av kroppen som strålade bak till skuldran och hon visade hur nerverna som går in i ryggraden lite har knipits fast och inte löper så lätt ut och in som de ska.

Lite behandling gjorde hon för att få spärren att släppa och hon har sedan vidarebefordrat instruktioner till sjukgymnasten i Gammelstad för vidare behandling.

Snöstorm i Kiruna idag, inte mycket snö på backen sedan tidigare.

/Mika

fredag 16 december 2011

Håhå jaja

Lite ont om inlägg på sistone, men jag gör inte just så mycket alls med datorn. Min högerarm är ganska obrukbara och behöver vila, tror jag.

Min sjukgymnast har lite givit upp, hon är inne på problem med nervbanorna men vet inte hur vi skall komma tillrätta med det. Hon ringde upp en som skall vara kunnig på detta, på VC i Råneå! Så nu har jag tid hos henne nästa onsdag, ett par timmar innan vi skall åka upp till Kiruna...

Liiite bättre är det nog, jag klarar mig på 3 värktabletter/dygn mot minst 4 tidigare.

Fredagskvällen spenderade Monne och jag tillsammans med Timbuktu och DAMN! och det var inte helt lätt att försöka ha höger arm löst hängande vid sidan...riktigt bra drag faktiskt.

Jag är ganska oproduktiv numera, kanske ett par timmar om dagen då man faktiskt kan göra något där armar ingår. Tur att jag fått en del nya böcker att läsa. Kan rekommendera "En mässa för de döda" av Jean-Christophe Grangé som jag fått låna av Cessan.

Funderade lite över hur många böcker som jag läst sedan i mars och något 40-tal titlar är det nog. Som julklappstips så tar jag några som fortfarande finns kvar i minnet:
ovanstående Dödsmässa
Scar Tissue av Anthony Kiedis
En dag av David Nichols
Shutter Island av Dennis Lehane
Vindens skugga av Carlos Ruis Zafón
El choko av Jonas Andersson
allt med Roslund och Hellström, både deckare/thrillers och samhällskritik på samma gång.

/Mika

onsdag 7 december 2011

Slangfritt

Snabb borttagning av CVK i morse, jag var hemma 30 min efter att jag kommit in på kirurgen, inte mer än lite ömt för närvarande.

Provsvaren från igår har kommit och alla var helt OK, trombocyter som jag tycker legat lite lågt en tid (120-140 ungefär) låg nu på 171. HB var 119 så jag gör en tappning på måndag då jag tar nya prover. Även chimerismprovet fick jag svar på och det var 100% Peter-celler i mitt blod.

Sjukgymnastiken då....lite grundligare koll idag och hon konstaterade att det är två nervbanor som smärtar, dock inte inflammerade då hon inte kände värme eller svullnad. Fick ultraljudsbehandling och massage med Aloe Vera-salva. Det blev riktigt bra i skuldran i någon timme efter det, lite strålningar i armen ändå.

Var och inhandlade salvan direkt och skall ha Monne som massös framför TVn. Fick en ny tid nästa vecka för ytterligare behandling, kanske att det rent av känns lite bättre nu ikväll....vi får se.

/Mika

tisdag 6 december 2011

Less

Hu vad less jag är på att ha ont och att äta mediciner som ger konstiga biverkningar. Sover en stund varje dag nu, vilket säkert har att göra med att jag äter Ipren var 6:e timme. När värken hinner komma tillbaka är den riktigt obehaglig.

Har varit på provtagning idag men inte fått något samtal från Umeå ännu med provsvaren. Imorgon tar jag bort CVKn på kirurgen, det blev tidigarelagt ett par veckor då de fick en lucka. Skall också på återbesök till sjukgymnasten vilket jag ser fram emot mest, kan hon inte hitta någon spricka i ett revben eller liknande som förklarar varför jag har så jäkla ont? Hon konstaterade i alla fall sist att det INTE är s.k tennisarmbåge. Lite diffust pratade hon om "irriterade nervbanor".

Tuas present på min födelsedag var en egenhändigt gjord kalender-låda med en överraskning varje dag ända fram till julafton. Mest hennes eget pyssel + lite annat.... Hon måste lagt ner 50 arbetstimmar på denna present.

/Mika