tisdag 25 december 2012

Juldagen

Vi är på lassa. Mika får påfyllning av trombocyter. Övriga värden var riktigt bra.

Vi hade en riktigt mysig julafton med god mat och massor av julklappar (barnen iallafall).
Kramar till er alla bloggläsare/Monne















söndag 23 december 2012

30 grader kallt tomtar överallt

Kylan har bitit sig fast ordentligt, fatta hur -30 kustgrader känns med lätt vind och relativt hög luftfuktighet... Även Florida tycks ju ha fått vinter, lite i alla fall.

Senaste från KS är att jag åker ner fredag 4/1 och påbörjar cellgift och strålning i ca en vecka, därefter får jag NK-celler från donatorn. Nu vill de har ner donatorn vid två tillfällen; redan den 3/1 samt den 10/1 för tömning. Det innebär att Rogge blir donator denna gång då Peter anländer från USA ca den 6/1.

Läget är i alla fall helt OK. Dålig ork men jag äter och mår bra. Ingen värk.

God Jul till er alla, var ni än befinner er i världen.

Monne och Tua trotsar kylan och tillverkar ett snöhjärta på isen.

onsdag 19 december 2012

Utskriven

Skulle sätta in bilden på vår fina julgran, då lyckades jag radera hela inlägget...

Nåja, Mika är utskriven. Han mår mycket bättre efter att de bytt ut rören i urinledarna.
Vi kommer att fira vår första jul i Luleå. Det känns bra. Vi får sällskap från Gällivare och Kiruna.
/Monne



söndag 16 december 2012

Hockey

Igår var Mika på operation. De bytte ut rören som sitter i urinledarna. Han mådde helt ok under kvällen.

Febern spökar fortfarande och de gjorde ytterligare en blododling. De tidigare har inte visat något. Även House har svårt att hitta roten till det onda.

Är ni sugna på live hockey. Gå in på följande adress:
http://www.laget.se/SUNDERBYHOCKEY98/News/2747751/Sondagsmatchen-Live-pa-

Joes lag spelar mot Boden. /Monne






fredag 14 december 2012

Mysfredag

Snön vräker ner. Tua kom försent till skolan eftersom hon hjälpte mig med snöskottningen. Hennes belöning var att hon fick åka bil till skolan ( 800 m).

Mika har haft en helt ok natt. I morse var han på njurfunktionsröntgen. Njurvärdena är dåliga och vi hoppas på byte av rören som finns inopererade i urinledarna.


Cellgifterna har gjort bra verkan. Vita sjunker och är nere på 16,5.
/Monne

Igår fick vi njuta av lussebullar och luciatåg.
Vita= leukocyt
Alla värden som har * vid siffrorna diffar från normalvärdet.











torsdag 13 december 2012

Inlagd

I måndags fick Mika läggas in igen. Han ligger på samma avdelning (63) och i samma rum som tidigare (44). Magen krånglar och han behåller inte maten. De har satt in näringsdropp och vätskeersättning. Igår fick han göra gastroskopi. Inget konstigt syntes.

Vita blodkropparna hade i tisdags stigit till över 30. Leukemin skenar iväg sa läkarna och har nu satt in en ny cellgiftkur.
Vita har idag gått ner och är på 25! Normalvärdet ligger mellan 3-8.

MIka dras med någon infektion. De har gjort ytterligare en blododlingen i natt som vi hoppas få svar på idag. Den förra visade ingenting.
/Monne












söndag 9 december 2012

Bruce

Mycket konstig mage, jag äter ungefär som en mus och får tyvärr en del returer på det jag lyckats få i mig. Jag är lite inne på GVH i magen och skall kontakta Umeå imorgon.

I fredags köpte vi biljetter till Springsteen den 4 maj. Tänk att jag tyckte att han var lite passé och hade det bästa bakom sig då han skulle komma till Ullevi 1985, jag förstod inte riktigt hypen. Jag tycker väl fortfarande att han har sin storhetstid före 1985, men att han fortfarande säljer ut gigantarenor 30 år senare är inget annat än makalöst. Jag räknar med att studsa med i Badlands och skråla till Thunder road, han har ju den goda smaken att hålla kvar vid de gamla dängorna.

Sunderby P98 tog en tung skalp då Boden besegrades med 4-3 igår. Chockade Bodenföräldrar på läktaren och vi, som inte kunde gå, blev lite sena till blodcancerföreningens julbord som vi åt tillsammans med mor och Harry. Och, jodå, även julbordet kom i retur lite senare på kvällen..

Metallicas hela biografi finns tillfälligt upplagt på Spotify. Höj volymen och dra igång första plattan "Kill ém all" och försök att låta bli att spela luftgitarr och headbanga till "Hit the lights". Fullkomligt omöjligt.

/Mika



måndag 3 december 2012

KS

Det mest aktuella besked vi har ifrån Karolinska är att de kan ta in mig i studien för NK-celler v1 eller v2. Nästa DLI var planerad till mellandagarna men den går bort. Nästa Vidazakur skulle bli från julafton, oklart hur det blir med den. Det kan alltså vara så att jag är utan behandling i ca 6 veckor, vi får hoppas att det inte blir sådär akut som härom veckan igen och att det blir en normal jul i Gve/Kiruna.

Levervärdena har i alla fall blivit bättre men dagens prov visade vita blodkroppar på 9,0, får hoppas att det nu inte stiger.

Födelsedagen var riktigt trevlig och avslutades med att vi åkte sju pers för att hänga med Timo Räisänen på kulturens hus. Han var både rolig och röjig trots en mager publik på ca 100 pers.

/Mika