lördag 23 juli 2011

99%

Andelen Peter-celler uppgår till dryga 99% vilket är väldigt bra.

De drar också ner på Umeå-besöken till varannan vecka då jag är stabil i mina värden. Hb är fortfarande endast 106 och när jag ifrågasatte det så fick jag svaret att det kunde bli lite så. "Du kanske inte blir maratonlöpare" .... nåväl jag orkar i alla fall gå 18 hål numera, i 25-gradig värme.

För övrigt är det alldeles för varmt för att sitta vid en dator...

Vi hörs
Mika

torsdag 14 juli 2011

bra resultat på benmärgen

FISH prov som söker efter den avvikande kromosomen som orsakar leukemi är negativ, de hittar ingen sådan i mitt prov.

Även mängden blaster, dvs omogna modeller är knappt en procent, väl under de fem procent som anses normalt.

Benmärg är tunn, men allt sanmantaget är väldigt positivt!

Provet som visar andelen storebror är inte klart ännu.

Lite utslag på hals och rygg som mycket väl kan vara GVHD, men i mitt fall är lite GVHD bra då det tyder på att storebrors celler jobbar som de skall.

Vi fortsätter som nu, med samma medicinering och samma kontroller som nu.

Mika
Published with Blogger-droid v1.7.2

fredag 8 juli 2011

Sol, sol, sol

Solen gassar på för tredje veckan på raken, långa kvällar på verandan med ett glas vin.

I veckan har vi hunnit fira älskade hustrun. Det har varit lite varmt så Monne har tävlat en dag och jag och Pecka har gått nio hål med Joe och Calle, det gick bra att gå i vårt något lusiga tempo.

Umeå t o r igår för provtagning. Alla värden ser bra ut och går åt rätt håll. Vita ligger nu på 4,0 och trombocyter över 200, båda anses då som normalvärden. Hb ligger bara strax över 100 men eftersom jag nu har Peckas benmärg så produceras nu mina nya blodceller som A-blodgrupp. De gamla 0-typen lever kvar och bekämpar de nya cellerna ännu en tid.

Benmärgsprovet tog rejält ont denna gång, bedövningen tog förmodligen lite dåligt. Läkaren såg hur skinkorna vibrerade och var på väg att avbryta men jag tyckte att hon skulle göra färdigt, det rör ju sig bara om en minut. Hon var lite sur efteråt och tyckte att jag måste begära mer bedövning om det smärtar. Det är nog lite läkarprestige i att det skall fungera smärtfritt?

Vi får inga svar på benmärgen förrän vi åker ner nästa torsdag.

Sommarens boktips är "One day" av David Nicholls. Smart upplägg och storyn puttrar på trevligt tills de sista kapitlen då man får ett slag i magen. Satt i taxin på väg hem igår och snörvlade när jag läste slutet...(utan att avslöja för  mycket..?)

/Mika

söndag 3 juli 2011

Skön helg

Dåligt med inlägg nu då det finns så mycket annat man kan göra. Ligga och läsa på verandan, äta alla måltider utomhus. Bada bastu och sitta på verandan med en folköl i handen.

Provtagning i Sunderbyn imorgon, får se om det är några kändisar på avdelningen eller om alla gått på semester.... Till Umeå blir det resa på torsdag då vi tar det halvoroliga benmärgsprovet som visar hur behandlingen fungerat, så här långt i alla fall...

Här kan man sitta en stund och filosifera.

fredag 1 juli 2011

hemfärd

Åska och regn i Umeå när vi nu sitter i bilen på väg hem. Så skönt...
Published with Blogger-droid v1.7.2