torsdag 15 november 2012

Benmärgsprov feber och gruvisar

Jag märker av en viss effekt av strålningen som avslutades i tisdags. Förutom Dolcontin har jag senaste månaden legat på ca 10 alvedon per dygn, nu klarar jag mig med 2-4 alvedon och smärtan upplever jag som lite beskedligare. Fingrarna på högerhanden är dock darriga och "okänsliga". Mycket pekfingervals när man sitter vid tangentbordet.

Vi blev inkallade till doktor Lena igår för provtagning och diskussion. Mitt sista prov i Umeå visade på vita blodkroppar så högt som 17, normalvärdet är max ca 8. Lena ville därför ta ett benmärgsprov för att se om leukemin tilltar i blod och benmärg. Tilltar leukemin så har vi inte tillräckligt bra effekt av nuvarande Vidaza/DLI-kombo. Återigen kom studierna på Karolinska upp och vi får invänta benmärgsprovet för att ta något beslut angående det.

Lite feber igår kväll och även nu på morgonen. Efter telefonkoll så skall jag åka in på akuten om febern stiger.

SVTs dokumentär från gruvstrejken 1969 var häftig, vilket drama som utspelades under nästan 3 månader, och vilken insats för eftervärlden! När jag satt och spanade efter min far bland de strejkande insåg jag att han mycket väl kan ha varit tjänsteman vid den tiden och således jobbade! En mörk familjehemlighet under uppsegling? Vågar knappt luska vidare i frågan.

Zlatan, allt är förlåtet.

Sverigedemokraterna i ledande ställning visar sitt rätta ansikte. När skall svenska folket vakna? Jag vägrar tro att var tionde människa jag möter är en nazist.

Biobesök i Umeå med Monne och större delen av Carros familj. Skyfall kan vara den bästa Bond-filmen någonsin. Rejäla flörtar med gamla klassiker och en tydlig ironi över hur daterad Bond-figuren egentligen är idag. Genomgående starkt, från ledmotivet till tekniska prylarna och persongalleriet.

/Mika

Strålningsmarkeringar samt CVK:n.

6 kommentarer:

  1. Ingen familjehemlighet i uppsegling din far var
    tjänsteman redan då men han gjorde inte kollektivas
    arbeten, var på jobbet varje dag som vanligt, hade
    det kanske ganska skönt där. Han hade nog kunnat
    borra för det kunde han, hade gått under jord på
    sin 21 årsdag 1956.
    Hoppas, hoppas att värken i armen avtar.
    Kramar till er alla från mamma Karin

    SvaraRadera
  2. Du skriver bättre än Mats Olsson, Kuben! Skriva krönikor i nån blaska, det skulle va din grej. Prata med Majsan!
    Kollade också programmet om gruvstrejken. Hade noll koll innan. Fattar inte att man aldrig pratade om det där i skolan. Och andra sidan var jag aldrig under hela min skoltid på studiebesök i gruvan vilket också känns mycket märkligt.
    Kämpa på!
    /Micke

    SvaraRadera
  3. Apropå tv program...nu är det "Mitt i Naturen" i Ettan. Jag har inte missat ett avsnitt den här säsongen. Yvette gör sig bra även bland älgar och bofinkar.
    /Micke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är inte Dalarna överrepresenterade när det gäller dina val av kvinnor? Vad kan det bero på, ditt genuina friluftsintresse?

      Radera
  4. Helt rätt Mikael. Tyvärr är oxå många av dessa sverige-demokrater bosatta i hemstaden Kiruna.

    Riktigt nostalgiskt program om strejken med många "kändisar". Svikaren Poromaa och strejkledaren Rantatalo...

    /Jürgen B.

    SvaraRadera
  5. Vilken j..la tur att jag har mitt surt förvärvade kapiatal på en "annan bank"...
    Fd Kirunabo som inte vet var gruvan är, knappt visste om gruvstrejken..

    Var i Mikeys kvarter för ett par veckor sedan, besökta Casino Cosmopol, jag är en god ambassdör för "myten om norrland"..
    Satt vid ett pokerbord och spädde på ett antal myter... + att jag lirade av killarna några tusen...
    Var rätt kul å röra sig bland dina polare.

    Låter inte bra värdet på vit blodkoppar hoppat upp så där mycke..

    Sen tror jag som mor skiver, att farsan hade det lungt och skönt på jobbet under strejken, alla montörer på firman var uttagna i strejk under 5 veckor...DET var lungt och skönt..

    Kämpa på, vi hörs.
    //P

    SvaraRadera