fredag 28 oktober 2011

Skynda långsamt gäller

Åter från Umeå, där även Monne anslöt från sin tjejweekend som de har hos Carro i Holmsund. Bra värden och nu minskar vi ner kortisonet från 3 till 2 tabletter, precis som doktor Mika ordinerade redan i måndags...

Cecilia gjorde klart att vi inte gamblar med allt som vi åstadkommit genom att skicka ut mig i jobb för tidigt. Någon månad hit eller dit spelar ingen roll, standard är snarare att man är sjukskriven ett år efter transplantation. Om allt rullar på så var hon inne på halvtid utan resor efter årsskiftet någon gång.

Steg för steg är vad som gäller: först skall kortisonet fasas ut, sedan börjar vi försöka fasa ut Cellsept också plus att jag skall vaccineras för ett antal saker. Vaccinationer är värdelösa att göra så länge man går på kortison, de biter helt enkelt inte.

Är det någon som har koll på vad som egentligen gäller angående Halloween? En del av Tuas kompisar skall ut på bus eller godis idag och vi har ingen godis hemma. Blir till att släcka ner huset.
Tua skall själv ut imorgon då hon skall på Halloweenfest. Enligt almanackan är det Halloween på måndag och Tua ordnar själv fest nästa fredag då det är Alla helgons dag. Förvirringen är total, det kan blir bus eller godis under 10 dagars tid.

Kan man inte ställa krav på handlarna som importerat konceptet att de går ut med vilken dag som gäller egentligen? Måndag kan ju inte vara ett alternativ, det är ju helt vanlig jobbdag för folk, även om barnen råkar vara skollediga nästa vecka.

/Mika

7 kommentarer:

  1. Tjena..
    Ska försöka "räta ut" ? till !..

    Hallowen firas denna helg, fredag eller lördag, godis-bus, maskerader..

    All helgona helgen har inget med ovanstående att göra, för några år sedan så blandade man ihop dessa två helger, vilket är helt fel.

    Hallowen är någon dynga som importerats från det stora landet i väster.

    All helgona helgen hedrar vi våra nära och kära som gått bort.

    Så enkelt är det...

    Vi kommer ner till kusten nästa torsdag, kanske läge att ta med klubborna, att Sävast har delvis öppet vet jag, men hur ser de ut i Lule? Piteå? jag skulle gärna ta en sväng till pite....
    Så får jag oxå se vad nya stickan kan göra..

    // P

    SvaraRadera
  2. Glömde ju kommentera.. Avd Skynda Långsamt..

    Det fins ju ingensom helst orsak att rusa ut i arbetslivet, du kommer jobba till år 2030 eller kanske 5-10 år till beroende på vad som händer med pensionerna.
    Så låt detta ta tid, jobba hinner du..

    Kan ju bli lite sega dagar, nu när snön är på gång, nog hittar du och Görre annat att hitta på, bowling kanske?? "Hemmafru" som underlättar för Monne är ju inte heller helt fel..

    //P

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Håller med storebror. Titta på "Days of our lives" å njut. Det gör inget om du har missat den i ett par år. Kyle(?) har nog bara hunnit gått från köket till vardagsrum.
    Firande av Halloween...är det vitt eller rött ween som gäller? Mörkrött va?
    Sämre än Hegerfors...

    SvaraRadera
  5. Lervällingen i Piteå borde de stängt den 10 september när vi var där. Det är stängt nu i alla fall, endast vintergreener på niohålaren. I Luleå har endast Hermelinen öppet. Definitivt golf kommande vecka 7-10 plusgrader och en del sol.

    SvaraRadera
  6. Det är bedrövligt med denna Halloween. Vi hade helt missat denna företeelse och låtsades inte vara hemma när det plingade på trots att kökslampan är på och de helt säkert sett att vi är hemma. Men vi hade inge godis hemma och man vill ju inte ha "trick"..

    Låter schysst med tjejweekend!

    SvaraRadera
  7. Hej på er!
    Skönt att läsa om värden som bara blir bättre och bättre. Skit i jobbet ett tag till och var istället en god "hemmaman". Det blir nog gott till alla.

    Vi kommer till Luleå på lördag och hinner inte komma till er alls. Tävlingen går kring 20.00 på lördag kväll och sen åter med tåg till Kiruna på söndag. Mycket händer här hemma som vi får berätta om när vi talas vid i telefon.

    Dock kommer vi till er den 21 november om allt går som planerat.

    Sköt om er alla fyra!

    Kramar från oss!

    SvaraRadera