måndag 10 oktober 2011

Sol

Trevligt med lite solsken i helgen. Storebror fick lämna Kiruna och 3 dm nysnö för lite golfspel i Sävast. Monne har hittat höstformen och går på sitt handicap igen, trots total nedläggning på hål 17-18.

Joe har kört biokväll och hemmavideokväll. Moffa Tores gamla luftgevär har provats flitigt av grabbgänget, en fin pjäs från 60-talet (?). Annas fest som vi äldre deltog på var jättetrevlig med gott sällskap och lysande god mat, jag kan dock dementera de uppgifter som man läst om att det numera finns fullgoda alkoholfria vinalternativ, man kan lika gärna dricka hallonsaft. Uppenbarligen så är min telefon direktuppkopplad till Joes facebook så nu har man lyckats figurera där... Lyckades vakna på över 58 kg för första gången på några veckor, tyder på lyckad fest.

Rugby-streamingen fungerade inte men eftersom Irland förlorade sin kvartsfinal mot Wales så kanske det var lika bra. Ungefär som att Sverige faktiskt skulle ha förlorat mot Finland i fotboll. Det viktigaste som hände i fredagens match, förutom 3 poäng, var att Zlatan blev avstängd mot Holland. Hur kan man vara så helig när man är så dålig i match efter match? Uppenbart var också att Anders Svensson behövs, Eremenkos ytor i första halvlek var hemska. Det började smälla på skenbenen i andra. Vem trodde att Svensson en dag skulle bli den näste Stefan Schwartz?

Förmodligen börjar de vaccinera mig inom någon vecka, primärt för någon sorts lunginflammation samt influensan sedan dröjer det ett halvår innan de börjar med alla barnsprutor som polio och alla barnsjukdomar. Allt sådant är borta.

Joe avstod att åka med på cup till Övertorneå då han hellre ville fira födelsedag. Nu klarade sig gossarna lysande ändå och tog sig ända till final. Förlust där mot Ö-tå med 3-5.

Kiruna hockey games nästa helg....

/Mika

5 kommentarer:

  1. En förlust har inte kännts lika tung sedan IFK förlorade mot AIF i något derby. Det hände inte ofta men i vart fall en gång när vi gick i fjärde klass. Det var riktigt jobbigt.

    SvaraRadera
  2. ja, ja hur minnet kan vara men kan "ödesderbyt" och första derbyt på Lombia väcka några minnen?

    Kommer faktiskt ihåg ett år då AIF tog stryk av IFK, säsongen 75-76 då de gick till kvalserien var de bra. Br.Älvero, Pekka och Hasse Edlund... Kanske berodde det på att tjänstemännen hade råd att köpa de nya tuuk-skenorna medans arbetarna fortfarande körde med dubbel-Nisse-skenan?

    SvaraRadera
  3. Håller med till full om Zlatan. Bra att han inte är med. Nu gjorde Kim precis 1-0 till oss på frispark. Hade Zlatan varit med hade han garanterat tagit hand om frisparken och då skulle vi inte ha en ledning just nu.

    SvaraRadera
  4. Ola Toivonen gör 3-2...Zlatan är inte med...

    SvaraRadera
  5. Ojdå, hyfsad bragd....
    Skönt att Zlatan inte var med, Sverige har vunnit ALLA utan superdivan Zlatan...
    Nästan så att jag starar en Facebook klubb, "Peta Zlatan"..
    Skulle gjort de, vet bara inta hur man gör...

    Skönt att gå en runda i Sävast, grönt gräs under fötterna, synd bara att spelet var värdelöst..

    Jag HATAR verkligen den första snön, men nu känns det rätt OK, fast i fredags var det jävligt skönt att ha Kiruna i backspegeln.

    Jobb en dag till, sen drar jag och "lilla fru" till London med jobbet, hela kontoret med respektive, DE blir oxå jävligt skönt, musikal " We will rock you" på fredag, Chelsea-Everton på lördag, där emellan klämmer vi in några pubar å shopping...

    // Peter

    SvaraRadera