fredag 13 juli 2012

Isolering

Länge sedan jag själv skrev, min högerarm gör att ett tangentbord är lite svårt att använda. Tycker det går ö ver förväntan bra efter de tunga beskedet härom veckan. Vegmaten är helt ok att äta även om man saknar en del godsaker.

Mina vita blodkroppar låg på 0,06 i morse och jag fick en påfyllning av trombocyter, sedan var det ok att åka hem till stugan igen. Inte så mycket regn ännu, det började talas om smålandsläge för oss under helgen.

Trots tung kur känner jag mig rätt så fräsch, blodvärdet håller sig över 100. Säkert tack vare mitt hälsosamma kostintag.

Det bli "apornas planet" för oss ikväll. Tua blev kvar hos kompis över natten.

Inge golf, inget vin men jag tror på bättre tider. Nästa steg i behandlingen blir nog en röntgen för att kolla status efter denna cyt-omgång.

Nya prover imorgon.

/Mika

8 kommentarer:

  1. Alla borde nog tänka mer på sin kost ,den verkar påverka oss mer än man tror. Godsaker får du äta sen när du blir bättre. Är i Överkalix på marknad. Tänkte gå ut kväll men det regnade för mycket.

    SvaraRadera
  2. Hej kära kusin!

    Första semesterdagen och nu packar jag bilen för att möta upp resten av Po-klanen i en stuga någonstans mellan Enköping och Västerås. Blir gott med grönbete.

    Satt på balkongen en stund nu innan, man får passa på de timmar av sol det blir denna märkliga sommar. Bläddrade i en tidning och såg om ett par som bloggar vegrecept. Kollade in nu och den ser lite pretto ut sidan, men om man kan se bortom det så verkar recepten rätt goda: http://www.greenkitchenstories.com/sv/

    Jag har ju käkat veg (nåja plus fisk och skaldjur) helt "frivilligt" i nio år nu. Man vänjer sig :)

    I slutet av juli åker jag upp för att hänga med Agnes på ridläger. Då hälsar jag gärna på er om ni orkar.

    Stora kramar från lillkusinen

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att höra att du har det bra trots allt, och att vegkosten lönar sig. Det är så inspirerande att jag själv känner att jag ska förbättra min kost (man kan ju äta onyttigt trots att man är vego..)! Håller på att laga en linssoppa as we speak. Den är jättelätt, det är typ:

    Fräs lite lök och vitlök i olja
    Krydda på med lite spiskummin och vitpeppar
    Häll på vatten och krossade tomater
    Skiva i lite morot
    Låt koka i typ en timma
    Krydda på lite mer med ex chili, koriander eller curry
    Stänk i en skvätt vinäger/matlagningsvin eller dylik syra, citron och lime går också bra! (syran är viktig för smaken!)
    Smaksätt gärna med koriander, färsk eller på burk (finns bland thaigrejerna)

    Svingott faktiskt!

    Förresten har jag åkt på The Herräng Flu nu när jag varit där. Så nu har jag halsont och är hängig. Men det var ändå lätt värt det!!

    Ha en jättefin vecka nu finaste familjen!

    SvaraRadera
  4. Jo, det är roligare om man mixar soppan med stavmixer sen, och vill man få den lite lyxigare kan man sätta in en liten skvätt sojagrädde! Brukar jag göra.

    SvaraRadera
  5. Jag fick förresten tips av Momo som jag var i Herräng med om denna man, Steven Acuff, som tydligen hennes vän haft som professor på universitetet. Han är inne på det här med kost och hur det kan hjälpa kroppen. Tydligen hade han hjälpt Momos väns vän med Crohns sjukdom att bli mycket bättre med kostförändringar. Momo kunde fixa kontaktuppgifter till denna Steven om ni skulle tycka att det är intressant? Han bor tydligen i Sverige på somrarna.

    Kolla in hans blogg här: http://stevenacuff.com/

    SvaraRadera
  6. Skickar en sommarhälsning från Kanada. Läste NSD på nätet nyss och bland annat en intervju med Börje Salming. Var på hockey hall of fame igår och han är verkligen stor. Inte många får lika stort utrymme som Börje där och de som får det är alla rätt kända, typ Howe, Gretzky och liknande. Har lämnat Toronto nu och befinner mig på Prince Edward Island, lite som Kiruna men i Kanada.

    SvaraRadera
  7. Har inte följt bloggen på länge och det jag läser är inte så roligt. Kanske skulle jag låtit bli. Det är svårt att ge er uppmuntrande kommentarer då man inte kan sätta sig in i hur sjukdomen förändrar en. Kämpa på Micke, ge inte upp!
    Rätt som det är så vänder det för kroppen kan göra fantastiska saker helt av sig självt.
    Min svärfar Ante har levt med sin lymfcancer i 20 år och ingen trodde att han skulle klara det. Han är piggare igen och såhär bra har han inte vart på flera år. Han har gått o köpt sig en motorcykel, tyckte det var dags att göra något annorlunda. Nu har han inget garage att ha "hojjen" i så den får stå här hos oss. Det är bra tycker svärmor för då måste han köra bil till oss först och det tar på krafterna och då orkar han inte köra mc så långt:-)
    Det där med kost är ju intressant, Ante äter rostade mackor. Först så skivar han en redan tunn skiva i två, sätter dem i rosten o rostar så de nästan blir svarta. Brer sen på ett tjockt lager extrasaltat bregott samt marmelad. Den tunna mackan blir så tung att hålla i så han måste äta den med kvin o gaffel. Kanske nåt för dig?

    Jag har försökt att få med mig Olle till Sävast för att golfa men han är myggrädd. Hur ser muggprognosen ut nu?

    Tusen millijoners kramar från holmsund

    SvaraRadera
  8. Vad gäller myggen så finns de. Mycket , det är svårt att säga för oss kirunabor.
    Ante kanske måste komma ut med en kokbok. Det lär inte finnas något liknande på marknaden.

    SvaraRadera