måndag 12 mars 2012

Akuten igen

Exakt ett år efter förra besöket på akuten var det dags igen.
Det var tur att vi åkte in eftersom kreavärdena, som visar på hur njurarna jobbar, hade stigit från 150 till 350 på ett par dagar. Blodtrycket var dessutom högt 175/110, så läkaren bestämde sig snabbt för att lägga in honom. Han är tillbaka på hematologen men på njuravdelningen.

Mika började svullna i ansiktet i torsdag och på lördag var det svårt att se hans ögon, även om Tua mest tyckte det var kinderna som var lite runda.
Buken och den sjuka handen är också rejält svullna. 5 kg har han lagt på sig på ett par dagar.På fredag kväll började han kräka och det har fortsatt sedan dess.
Han mår risigt värre. De ger honom morfin för smärtan i handen och testar honom för fullt.

Mika var på utraljud av njurarna igår och läkarna kunde se ett stopp i nedre bäckenpartiet.
Nu väntar han på att få komma på ny röntgen för att klargöra vad det är. Njurläkaren har ordinerat att en shunt ska operaras in för att avlasta njurarna så att de kan repa sig. Vi går alltså i väntas tider.

Vi träffad vår gamla favoritläkare igår och hon gav besked att Mika inte blir utsläppt förrän det är utrett varför han har sådan fruktansvärd värk i armen. Hon sa att hon struntar i att det är 6 månaders kö till neurologin. Nu är han inlagd på hematologen och hon fixar alla koller som behövs!
Gissa om att vi var grinfärdiga efter besöket hos henne. Äntligen rör det på sig och det känns toppen att träffa någon som har viljan att lösa problemet.
//Monne

Mika tycker att det är konstigt att personalen känner igenom honom,
 eftersom han inte känner igen sig själv...
döm själva...

4 kommentarer:

  1. Hej kära Nog har du blivit rund men det går nog ner när du fått .shunten. Vad underbart att en läkare tar allvarligt på detta och lovar hjälp. Ni,vi har ju klarat en jobbig tid och allt såg så bra ut då kommer detta. Det tur att du är så positiv och Monica är fantastisk. Nu är det bara att ta tjuren vid hornen och kämpa igen.Kram Mamma,Karin med Harry.

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra att det är en läkare som äntligen reagerar ordentligt. Hoppas ni får svar snabbt!

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Ps. Micke, du har visserligen lagt på dig lite, men du är fortfarande snyggare än de flesta män i 40-årsåldern! :)

    SvaraRadera