tisdag 13 mars 2012

Operation

De har fixat iordning Mika för operation. De väntar på en lucka=aukttid i schemat. Hans kreavärden har ökat till över 500 och det är prio ett att rädda den högra njuren.
Urulogen var förbi och berättade att de via urinledarna ska sätta in en slang på den högra sidan för att avlasta njuren och försöka rädda den. Den vänstra är i stort sett ur funktion, ca 10 % av reningen står den för. Den vänstra urinledaren har ett stopp som de ska se om de kommer förbi. Stoppet kan vara en mjukdelsskada, inflammation eller tumör. Om de kan, tar de prov på detta under operationen när han ändå är sövd, i annat fall gör de det när värdena blivit bättre.

Blodtrycket är bara på 165 idag efter att det var uppe i ca 220 igår kväll. Det blev ordination av nya mediciner. Hans hand är något mindre svullen idag. Vi får se om han får komma till neurologen idag då operation går först. Läkarna försöker annars ordna en ny tid.

Mika är ingen kille som klagar. När kuratorn var förbi och frågade hur han mådde sa han: -Jag mår ganska bra... Bra??? tänkte jag. Han sitter och hulkar med jämna mellanrum men eftersom han fastar sedan midnatt finns det ingenting att spy upp. Kroppen är svullen, blodtrycket högt och smärtan i handen kräver morfin. Men klagar det gör han inte min hjälte.

//Monne



Ligger nyduschad och klar för operation.

5 kommentarer:

  1. Monica, du är också en hjälte som tar hand om alla!

    Tänker på er. Hör av er när som helst. Jag har ju semester nu. Tar jobbmobilen med mig i backarna, alltså 0702500307. Sms och röstmeddelanden går alltid fram trots stängd lina in.

    Älskar er!

    /Maria

    SvaraRadera
  2. Hej Micke! Hoppas att operationen gick bra och att du repar dig snabbt. Vi tänker på dig och sänder dig massor utav kraft!

    Carina; Eivor och Tore

    SvaraRadera
  3. Hoppas allt gar bra nu, stora kampe! Basta halsningar till er alla, jag sitter vid lanad dator pa Keele, universitetet i Staffordshire, den har inga prickar pa de svenska bokstaverna.

    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du njuter ordentligt där borta. En vecka med latte och träning, det gör susen. Kram

      Radera
    2. Hej igen, skönt att det verkar gå åt rätt håll för Micke. Stor kram till er! Sista kvällen här borta, har blivit bjuden på middag till chefen, hm, funderar lite över klädkoden...

      Radera