tisdag 27 mars 2012

Skulderneurit

Fick träffa Neurologen idag som ställde diagnosen skulderneurit. "Prognosen är god" men det finns inget botemedel och det tar tid.... Jag tyckte han sade ungefär "gå hem och ta en magnecyl", Monne som lever i en annan värld än jag var ju redan inställd på MS eller liknande och tyckte det var jättebra.
Han talade också om tung kortisonbehandling i en vecka för att sedan trappa av men det lär inte mina läkare godkänna mht allt annat som pågår i kroppen.

Nå, nu har jag i alla fall ett besked som säger att rörelse är troligen bra och i vart fall inte farlig. Har därför härdat ut i 12 timmar snart utan smärtlindring och försöker istället göra rörelser för att stimulera lite blodflöde i rygg och arm.

Tua och jag kan ju komma i total clinch ibland när båda är lite bestämda över vilken småsak som helst. Tua har excellerat i tjurighet under skidveckorna i skolan: upplägget är att de skall åka en runda på 800 m och för varje 30 varv så erhåller de en lott som ger möjlighet att välja bland insamlade vinster efter 3 skidveckor. Efter att ha åkt alla raster och gymnastiklektioner samlade hon ihop 90 varv! 7,2 mil! Och för det vann hon en sminkväska någon schampo mm...

När man försökt få ut henne på älven en solig helgdag så har hon vägrat och motiverar sitt åkande i skolan med de priser hon kommer att vinna.

Nåväl, jäkligt bra gjort i alla fall..

Nu avser jag att vara hemma på permis till kanske fredag åtminstone, vi får se när de ville ta lite nya blodprover..  Den där biopsin på ryggmuskeln blir nog inte förrän på tisdag nästa vecka.

/Mika

10 kommentarer:

  1. Hallå! Det var ju positivt att du har fått ett svar...har du fått veta orsak? fallet? Härligt att höra att fler clinchar än bara vi i våran familj....här är allt ok, läxor och fullt upp. Bra jobbat Tua!!!
    Nina

    SvaraRadera
  2. Jaha, ett nytt ord att googla..
    Så läkaren ordinerar smärta, bit ihop och gör dina rörelser, kan du inta ta någon smärtlindring OCH göra rörelser..

    TUA!! 90 varv!! imponerande!!
    F.ö så håller jag med henne, varför ska hon åka skidor när hon inte kan vinna något...

    Kämpa på..

    // Peter

    SvaraRadera
  3. Tua-vilken kämpe du är, vilket du verkar dela med far din!
    Kanske skönt att vara hemma ett tag på permis.
    Kramar från sessan med familj

    SvaraRadera
  4. Får du hjälp av sjukgymnast med vilka rörelser som är lämpliga eller...? Hur går det att utföra olika rörelser utan någon som helst smärtlindring ???? Det är tur att ni har en massa dj..amma!!! Skulle tro att Tua brås på föräldrarna med sådan GO som hon uppvisar! Kramar faster Gunilla m fam

    SvaraRadera
  5. Ja, jag håller med de andra, det är uppenbart vart Tua fått sin fighting spirit ifrån.. Heja er alla!

    Hoppas du får börja med sjukgymnastik snart! Och jag håller med Monica ändå, det låter ju bra! Det där med smärta är ingen höjdare, men det finns sätt ändå att lära sig hantera det. Mamma om någon vet ju.

    Massa kramar!

    SvaraRadera
  6. Hej igen! Skulderneuropeti...Snart är du världsbäst på latin! Vad skönt att du äntligen fått träffa neurologen! Äntligen någon som förstår sig på din åkomma.
    Jag tror att du kommer få mer hjälp...håll ut!

    Jag önskar dig en bra vecka/helg!

    KraMen!

    SvaraRadera
  7. skuderneurit skulle det heta, har redigerat i inlägget nu..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulderneurit....det är inte lätt...

      Radera
  8. Du är otrolig Tua, heja på dig tävlare i skidor. Mika ring till Janne Sirniö i Kiruna han kanske kan hjälpa dig, det går ju inte att ha värk hela tiden och äta piller. Läkarvetenskapen verkar ju inte vara så intresserad eller är okunnig. kram mamma Karin

    SvaraRadera
  9. Positivt om problemet med axeln går att lindra, ..hoppas det kan ske utan extrema värktoppar då du kör rörelserna.

    Inte ovanligt att fredagar innehåller idrottsliga aktiviteter för vuxna vilket kanske grundar sig på kännedomen om den stundande belöningen,..fredagsmys, mat mm, ...så Tua har nog börjat bli vuxen.

    Många hälsningar från en pensionär som börjar komma in sig i den nya rollen.

    SvaraRadera