onsdag 11 april 2012

112



Efter läkarronden igår förmiddag fick Mika åka hem i väntan på att åka till Umeå, vilket skulle skett idag. Han skulle få påfyllning av Pekkas celler som de sparat i frysen. Men på vägen mot toppen har vi fått stanna till i baslägret på Sunderby sjukhus.

I morse när Mika steg upp svimmade han. Jag hann få tag i honom och la ner han på golvet. Jag ropade till Carina att ringa ambulans eftersom han under kort tid krampade/skakade. Ambulanspersonalen kom och kollade läget med honom. Blodtrycket var lågt och pulsen hög. Mika vägrade åka med eftersom han tyckte sig bara behöva frukost för att piggna till. Taxin till Umeå skulle dessutom hämta oss vid 11.
Ambulanskillarna var himla trevliga och sa att det var helt ok att ringa dem igen om han ångrade sig 10 minuter senare. Detta var inget att skämmas för. Gulliga Ebba sprang och hämtade täcke och dryck åt Mika. Hon tyckte det var jättespännande när ambulanskillarna var där med sina väskor. Joe och Tua sov sig igenom hela händelsen.

Mika käkade frukost och la sig på soffan och vilade. Strax innan taxin skulle komma var han nära att svimma igen. Jag ringde Sunderbyn och de ville att vi skulle komma in. Efter lite bök och stök hemma, vi var inte riktigt överens om att detta var en bra lösning, åkte vi in igen. Ekg sattes in och visade på flimmer av något slag. De kopplade också in dropp eftersom risken fanns att han var uttorkad. Njurarna som svarat bra på behandlingen, detta fick vi höra igår, släpper tydligen ut "extra" när de är i full funktion. De har också satt in betablockerare för att få ner flimmret. Hur Mika i övrigt svarat på behandlingen vet läkarna inte ännu. Levervärdena är fortfarade höga. Det är bara att vänta och se.

När vi kom in tog de massor av prover. Mika har högt CRP som visar på infektion i kroppen. De har satt in antibiotika i väntan på svar från blododlingarna. Han kommer att övernatta på sjukhuset.

Resan till Umeå är uppskjuten. Eventuellt blir det resa imorgon eller på fredag. För Umeås del spelar det ingen roll. Pekkas celler finns sparade för 3 extra påfyllningar.

Det blev en annorlunda dag för Maria på jobbet.
//Monne

6 kommentarer:

  1. Vad ni skräms!
    Hoppas det ordnar sig så ni kommer iväg till Umeå. Lågt blodtryck kan bara det göra att man svimmar.

    Sköt om er så gott det går!

    Kramar från Mamma Eivor

    SvaraRadera
  2. Det kanske är bäst att låta frun bestämma i sådana lägen. Hoppas du blir så stark att du snart kan åka till Umeå.
    Kramar från sessan.;

    SvaraRadera
  3. Vilken tuff start på dagen för er alla. Hoppas resten av dagen erbjöd en stabilare tillvaro.
    Hälsningar från Björn, Lars Erik o Peter

    SvaraRadera
  4. Usch då.
    Var det inte ett likande drama förra våren?
    Mika svimmade väl nån gång då oxå?!

    Hoppas det löser sig, så ni kan åka ner till Umeå.
    F.ö håller jag med Sessan, ibland måste frun få bestämma..

    Bara att kämpa på, detta fixar ni.

    / Peter

    SvaraRadera
  5. Tillbaka i bloggen igen... Vi har flängt till Kåbdalis varenda helg och knappt haft kontakt med någon de senaste veckorna. Men har ju hört att kampen tagit ny fart igen. Ska ägna någon timme åt att läsa ikapp på bloggen. Tur att den finns!

    Vi har ju alla hoppats och trott att faran blåst över och att det är återhämtning som gäller. Men tydligen ska ni utsättas för ytterligare prövningar... Tur då att det är tjuriga vinnarskallar vi har att göra med. Ni kämpar oförtrutet vidare. Vi lovar att stå brevid och heja på!

    Håller tummar och tår att Mika får må så pass bra att ni kommer er till iväg Umeå snart.

    Stor kram, Åsa o co

    SvaraRadera
  6. Idag torsdag blir det av att åka till Umeå. Det blir inte med taxi utan med ambulansflyg. Mika har en infektion i kroppen som gör att de inte törs skicka honom med taxi. Jag får följa med i planet. Imorgon fyller de på med Pekkas celler. / Monne

    SvaraRadera