lördag 14 april 2012

Ambulansfärd till Sunderbyn

I Umeå hade de skaffat ett kylskåp i korridoren. Perfekt tycker jag och ska förslå detta till Sunderbyn.

Igår blev det ambulanstransport igen. Det var jätteskönt att få åka ambulans hem. Killen som körde tyckte att Mika såg mycket piggare ut än han väntat sig (undra vad som stod i hans journaler??). Han ser ju ut att ha tagit detta bra sa han och funderade på om det stämde? Mika är en tuffing sa jag. Han och vi har våra tunga dagar, speciellt när vi får dåliga besked, men vi har inte på något sätt gett upp.



När vi kom till Sundebyn kopplade de upp Mika i en hjärtövervakare. Denna är kopplad mot IVA. Perfekt tyckte jag eftersom jag tänkte sova hemma. Nu var det någon som hade koll på honom hela tiden!! Mika var inte fullt lika nöjd. Varje gång han skulle stiga upp och gå på toaletten var han tvungen att ringa på sköterskan. Det är bara riktigt sjuka människor som behöver var uppkopplade så här, var hans åsikt.


Idag när jag kom har de fortfarande hjärtövervakaren igång. Hjärtat strular fortfarande och nu får han bara ligga stilla. De har tydligen ringt från IVA och undrat vad han håller på med när hjärtatfrekvensen stiger. Vad ska vi nu ställa oss in på, pacemaker, stopp och start av hjärta? Detta är ett nytt outforskat område för oss och helst ser jag att det så förblir.

4 kommentarer:

  1. Det är väl bra om man känner sig så frisk så man inte behöver apparater som övervakar.

    Hoppas natten gick bra trots att översköterskan var på Strandvägen?

    Nu är väl högsta önskan att hjärtat skall lugna ner sig? Och att Peters celler jobbar hejvilt.

    Sköt om varandra!

    Kramar från Eivor och Tore

    SvaraRadera
  2. Hoppas på en lugn natt och att du snart blir fri hjärtövervakaren. Här har vi haft barnkalas idag, full rulle med andra ord. Sprang på Carina igår. Uppfattade att du är isolerad, stämmer det? OM inte så dyker vi upp i morgon, och är du isolerad kanske vi hinner krama om din fru iallafall om hon är hemma på Strandvägen.

    Sköt om dig!
    Kram Nina & Matte

    SvaraRadera
  3. Vilka tunga händelserika dagar ni gått igenom. Även om det är stökigt med de praktiska bestyren när du är uppkopplad hoppas jag du kan känna trygghet med alla sladdar och slangar.
    Många tankar från ett kallt men soligt Siggesta.

    SvaraRadera
  4. Tjena..

    Lite seg start på denna dag, dubbla kalas igår, Monkan 40 år och Calle 14 år.
    Gick på bädden vid 02.00 revelj 06.30 för taxiresa ut till Kallax, jag är lycklig och få gå på kurs söndag-måndag i Stockholm..

    Skönt att ni fått komma "hem" till S-byn, skönt att dom håller koll på ditt hjärta oxå..
    Det verkar vara en jäkla dunderkur av cellgifter dom gett dig, med dessa biverkningar så borde ju cellgifterna ha tagit...

    Som vanlig, fortsätt kämpa på.

    // Peter

    SvaraRadera