måndag 16 april 2012

Äntligen måndag.

Idag har vi pratat med läkaren. Hon har bokat in Mika på ultraljud av hjärtat. De vill kolla att han inte samlar på sig vätska i hjärtat. Det är en av biverkningarna efter cellgiftbehandlingen. Vi frågade om hon trodde att leukemin spridit sig till hjärtat, men några sådana tankar har de inte. Njur och levervärden fortsätter sakta att förbättras. De kan ännu inte säga om behandlingen verkat som de vill. Det finns inga enkla mätmetoder för detta utan de får "snickra" fram en utvärderingsplan.

Idag fick Mika påfyllning av trombocyter. Ett tag var det lite förvirrat. De visste inte om han skulle få trombocyter som var O Rh + eller A Rh +. Efter konsultation med Umeås blodläkare kom de fram att han tål trombocyter från sin nya blodgrupp A.


Äntligen har Joe blivit frisk nog för att besöka pappa sin.

Det är tur att han kan det där med att chilla. //Monne

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad skönt att värdena går åt rätt håll och att lasarettet har vaknat ur "påskdvalan".

    Första dagen på jobbet, mycket möten, planering och dokumentation. Inte det roligaste, men det var kul att träffa barnen.

    Idag fick vi reda på att Calle har friluftsdag imorgon. Har flängt runt som en blå för att få tag i alla pinaler som han behöver för att pimpla en hel dag på Träsket. Vi har ju inte pysslat med sånt på flera år... Som tur verkar de få fint väder imorgon.

    Kram till er alla <3

    /Lenita å pojkarna

    SvaraRadera
  2. Hej

    Känns som små men ändå positiva signaler och att det visar åt rätt håll. Hoppas att trenden fortsätter.

    /Hasse

    SvaraRadera