måndag 9 april 2012

Mount Everest

Förra behanlingssvängen gick vi uppför Kebnekaise. Nu ska vi upp till Mount Everest. Alla når inte dit, men vi ska ända upp!!! Det lär vara en tuff stigning, utan dess like har vi hört. Det finns stunder på vägen som är otroligt motiga, men vi kan inte ge upp eller gräva ner oss. Då kommer vi inte dit.




Överallt, runt omkring oss, finns det överlevare.



Lika som bär.

Idag körs sista kuren med cellgifter. Mika mår bra. Den välbekanta biverkningen i form av hicka har han kämpat med till och från ett par dagar. Med varierad framgång har han prövat Omeprazol, varm dryck, kall dryck och pilatesandning för att bli av med hickan. Mika har mått så pass bra att han kunnat åka hem varje eftermiddag. Vi har inte träffat på någon läkare under helgen. Imorgon är de tillbaka som vanligt. Funkar behandlingen? Vi har inte en aning. En dag och ett steg i taget, på väg upp mot toppen. Det är så vi jobbar.


På tal om Kiruna sjukhus som jag skrev om häromdagen och min tvivel om kompetensen där, hade vi diskussion med Stefan och Marie-Louice, att tänk om läkarnas enda kompetens består i att rädda patienter med hjärtdefibrillator. Då gäller det att inte komma in med någon annan åkomma, typ leukemi. Vi skrattade gott åt detta.

Igår när vi satt ute i fiket kommer en av syrrorna springandes. Hon hämtar en hjärtdefibrillator. Några sköterskor till kommer rusande med akutväskor på ryggen. De lyckas rädda kvinnan som förs till IVA. Då satt skrattet mer i halsen. Skitläskigt var det.

//Monne

4 kommentarer:

  1. Mount Everest bra inställning, ta på de bästa spikskorna och kämpa ända upp på toppen,och vi håller tummar o tår. DET SKA LYCKAS! kramar från mamma Karin o Harry

    SvaraRadera
  2. Ja Joe och Micke, nog är ni lika som bär alltid.

    Känner ni inte att alla vi nära och kära trycker på där bak så ni skall nå toppen. Be om hjälp i allt ni behöver, vi finns där och pusslar så det praktiska skall funka medans Micke får sina kurer.

    Med positiv tanke kan man försätta berg!!

    Kom ihåg, vi finns för er!

    Kramar från Eivor och Tore

    SvaraRadera
  3. Hej! ni komma lyckas det vet vi <3 KRAM Alva <3<3<3

    SvaraRadera
  4. Ni har viljan och rätt inställning för att ta er upp!

    Och vi kommer att knuffa, leda, dra och heja på - hela vägen upp! Ni är fantastiska, det här ska ni klara!

    Styrkekramar från Jarlenfors

    SvaraRadera