söndag 29 april 2012

Lite värme

...har äntligen nått Norrbotten. Monne har varit flitig som en myra och krattat gården samt, tillsammans med Joe, givit sig på däckbyte. Tyvärr stötte det på patrull då båda bakdäcken tycks ha rostat fast (?). Aldrig varit med om detta förr, men det var ju en stockholmsbil.... Nu kör vi således med vinterdäck bak och sommardäck fram.

krattad baksida på gården, all is kvar på älven
Febern har kanske börjat ge sig, nu kan det gå 14 timmar efter senaste Panodilintaget innan tempen börjar stiga igen, har inte heller haft de där riktigt höga temperaturerna men det beror väl också på att jag tar febernedsättande direkt när jag börjar få temp.

Monne och Göran är på väg till stugan för att mäta taklängderna. Hon skall beställa plåttak som skall bytas, på ett eller annat sätt, någon gång i maj/juni.

Jag har haft nattkompisar under helgen; Joe på fredag och Tua på lördag. Lite film och chips. Eftersom jag skall ha antibiotika var sjätte timme så blir hemmavistelsena mellan 08-14 samt 14-20, efter det är det lika att stanna kvar, nästa injektion är kl 02.

Lungröntgen gjord i fredags kväll, den visade inga konstigheter så vi tror väl på något virus i kroppen...

/Mika

7 kommentarer:

  1. En liten uppdatering efter helgens semifinaler. För första gången någonsin blir det en helirländsk final i Heineken cup. Ulster (Belfast laget) besegrade Edinburg på Aviva stadium i Dublin igår med 22-19 (jag var där). Idag slog Leinster (Dublin laget), tillika regerande mästare, ASM Clermont Auvergne, Frankrikes sista hopp för i år, i en högdramatisk match med 19-15. Finalen spelas på Twickenham (London) (rugbyns motsvarighet till Wembley) den 19 maj.

    SvaraRadera
  2. Go morgon..
    Däcken ger vi oss på senare idag, jag får väl ta med den största släggan jag har här i byn.

    Håller med om att våren är här, kanonfina dagar har det det varit, mest suttit och vilat i solen.
    Skulle oxå krattat gården om det inte vore 3 dm snö.

    Ett säkert vårtecken är att färjan har börjat gå igår, det underlättar en hel del, när vi ska ta oss över till den svenska sidan.

    Ses senare idag.
    Peter

    SvaraRadera
  3. Trevlig Valborg önskar vi (eller Glada Vappen som jag läste att finlandssvenskar säger). Trevligt med nattgäster! Flitig fru du har!
    Sessan med familj

    SvaraRadera
  4. Hem!

    Hoppas ni får en fin valborg och att Micke också har permis från sjukan ikväll.

    Vi har varit till Luleå på söndag och tävlat. Vi vann igen. Tredje raka segern. Vi är ganska stolt.

    Skönt att höra att Peter finns i närheten och hjälper till med däcken. Trodde Monica skulle få hjälp med det?

    Kramar till er alla från Eivor och Tore

    SvaraRadera
  5. Grattis Eivor & Tore till vinsten--Kul. Har kollat sossarnas 1:maj tåg i Gve, mycket folk trots nästan snö i luften.

    Harry o Per gick i tåget, mig fick de inte med- har aldrig varit och kollat tidigare, ville höra musikkåren, det är kul.
    Duktigt av dig Monne att kratta gården, vi får nog vänta ett tag till innan vi kan kratta i stugan. Kram mamma Karin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att gå med i tåget, det är stort! Bravo Harry och Per!!

      Radera
  6. När jag kikar på bilderna tycks det som att ni har haft all sol i Gammelstad hos er. Här lite längre åt Bodenhållet är snöhögarna fortfarande ganska stora och mellan dem finns stoora vattenpölar, badas/plurras mest hela tiden. Tur man har tvättmaskin:) Envisa hostan håller i sig, kikar in när det lugnat sig. Kurerar med Cocillana, till och med ungarna sover gott på det.

    Hoppas febern och viruset gett med sig för Mika.

    Kram

    SvaraRadera