tisdag 15 mars 2011

Läkarbesök

Läkaren var och informerade om läget. De har konstaterat att det är akut myeloisk leukemi. Det kan även vara en kronisk leukemi som övergått i en akut sådan. Detta får vi svar på imorgon. De förbereder dock för att sätta in behandling, cellgifter, för att behandla AML som den kallas. Detta görs genom att de sätter in en slang i bröstet. Läkaren har bokat in tid på kirurgen för detta ingrepp. Ingreppet görs idag eller imorgon bitti.

Behandlingen vid AML kommer att innebära ca 5 dagars cellgiftbehandling, 3-4 veckors återhämtning. Detta görs 3-4 gånger. Efter andra eller tredje behandlingen kan det finnas möjlighet att vara hemma kortare perioder. Det blir med andra ord många månader i detta rum...

Kronisk leukemi behandlas i tablettform och det kan vara så att det räcker med det. Vi vet inte riktigt vad som gäller här...

Idag ska barnen få komma och hälsas på.
Joe tycker sjukhuset är ett dårhus där männinskorna ser döda ut. Han kommer ihåg hur det var när vi hälsade på gammel på långvården. Han kommer få se att vi är på lyxavdelningen! Vi har ju platttv
och Micke får beställa önskekost. Han har redan bytt ut isterband mot annat gott.



Bra info om AML har jag hittat på
http://www.cancerfonden.se/


http://www.blodcancerforbundet.se/

4 kommentarer:

  1. Allt känns overkligt. Fattar inte att du kan bli så sjuk. Vi åkte ju skidor tillsammans för några dagar sedan. Uppskattar att ni börjat blogga så vi kan följa vad händer här näst. Blir säkert många frågor och samtal från nära och kära.Hoppas att alla provsvar kommer snart så ni får börja förbereda er för kommande behandling. Läst att du ska undvika att utsättas för infektionsrisker men vi är på Sunderbyn i morgon bitti/fm och är det Ok för dig så kikar vi gärna in för att ge en stärkade kram. Men bara om det är ok.....
    Kram N & M

    SvaraRadera
  2. Micke, om du kommer på nåt vi kan bistå med som får dagarna att kännas bättre, så hjälper jag gärna till! Svt Play och sånt är bra. Önskar du någon tv-serie kanske? Min kollega har typ allt.

    Säger detsamma som ovanstående - helt overkligt att du av alla blivit så sjuk. Men å andra sidan är det just bra att du har varit så aktiv nu i det här läget! Du har garanterat bättre kondis än mig, vilket i och för sig inte är världens merit, men ändå! :)

    kramar!

    SvaraRadera
  3. Det är nog helt OK med besök hela tiden, bara man inte har halsfluss eller liknande. Hur är det med Ludde? Vi får väl höra imorgon..

    SvaraRadera
  4. Kul att du ringde idag. Säkert skönt också att få det någorlunda säkerställt vad för typ av diagnos du har så att du kan komma igång med rätt behandling.

    Vi skulle gärna komma och hälsa på redan nu, men istället får det bli via telefon/mail/blogg. Så när du är pratsugen eller har långtråkigt - ring! Vi finns bara några knapptryckningar bort. Natt som dag.

    Tips (varning, beroendeframkallande): www.betapet.se

    Används flitigt av både mig och bror min. Om du inte redan har en användare så skapa en. Träna flitigt, när du känner dig mogen så möts vi!

    SvaraRadera