onsdag 11 maj 2011

Boktips

Inte så mycket nyheter, värdena ligger fortsatt kvar i botten.

Slår till med de två riktigt bra boktips: Det första är Olle Lönnaeus "Det som ska sonas". Handlar om en gammal mordgåta från Tomelilla. En medelålders journalist på dekis återvänder till sin barndoms by och söker både svar och ny inriktning i sitt liv.

Även nästa bok, och som rekommenderas lite extra, handlar om en misslyckad medelålders man. "Den onödige mannen" av Erik Helmersson. "Bitterfittan" för män säger Monne (som dock också rekommenderar den). Här får vi följa en familjefaders umbäranden och misslyckanden och händelser som förändrar hans tankesätt och, till följd av det, hans liv.

Joe har också en rekommendation: "Pojken i randig pyjamas". Både som bok och film. Handlar om en pojke i ett koncentrationsläger. Någon tår hade kommit trots att de såg filmen i skolan.

Sverige-Tyskland i hockey-VMs kvartsfinal och, faktiskt, ett litet intresse har tänts. Såg lite av Tjeckerna - USA och Tjeckerna imponerar. Är det ett svaghetstecken för turneringen att Jagr gör hattrick?

Mika o Monne

2 kommentarer:

  1. Boken jag pratade om heter "Jag tror vi behöver prata faktiskt" av Jon Jeffersson Klingberg som också spelat i Docenterna och Whale. Ganska bra bok om en mans totala självömkan efter ha blivit singelpappa. En man i kris helt enkelt, fast med humor skrivet.

    Och så får man lite känsla av Stockholms medieelit.

    SvaraRadera
  2. Jag skall komma över med yogagolf boken. I brist på riktigt range är det alltid något.

    SvaraRadera