måndag 23 maj 2011

Dystert

Svar från Umeå att det finns för få celler i benmärgsprovet för att räkna celler, men när de gör ett flödesprov där de kan se vilken typ av celler som finns i provet så visar det att 12% är omogna. För att ha gått i remission dvs anses ha fått bort alla leukemiceller så skall man ha under 5% omogna celler. De vill ha ett nytt benmärgsprov för att kunna avgöra säkert, men utifrån det första så tyder det på att inte heller cellgift nr 3 tagit som det ska.

Mina värden stampar på på samma nivå och vi måste nu vänta på att de går upp innan vi tar nytt benmärgsprov. Magnus skall kolla med Umeå vad de säger om onsdagen, om vi ställer in eller åker ändå.

Peter är just nu i Umeå och gör sina kontroller, men som det ser ut nu så skjuts det framåt och vi måste hitta nya cellgifter som lyckas bekämpa mina tumörceller.

I helgen har Nina och Alva varit på besök och på söndan kom Lasse F till stan. Tore och Eivor kom hem från Turkiet och vi åkte alla till stugan. Riktigt skön dag i solen med besök av både Pekka, Ebba och Sanne.

Det blev Kina-mat i Gammelstad innan vi hämtade Joe från bussen och sedan körde mig tillbaka till sjukhuset.

Monne o Nina

10 kommentarer:

  1. Usch inget roligt besked hur starka cellgifter behövs det för att få död på fulingarna? och hur mycket orkar din kropp Mika? Vi kan bara hålla tummar och tår!!!! och du får ta nya tag och Monica också. Kram Mamma Karin PS vilket uppdrag hade Monica på lördag är det fortfarande hemligt.

    SvaraRadera
  2. Vi får hoppas att nästa prov visar på bättre svar, och att värdena börjar stiga snart så att väntan inte blir så lång. Tänker på er!

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Åh, så tråkigt. Skönt att veta att det finns fler kurer att ta till.

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Åh så frustrerande att få ett sådant besked.
    Nu dj...får de sätta in en "hästkur" en gång för alla så att du blir godkänd som mottagare.
    Du får gärna höra av dig om du önskar något, för nu MÅSTE du samla dina krafter till nästa
    utmaning. Kram faster m fam.

    SvaraRadera
  5. Får hålla med de övriga, lite jobbigt att läsa men samtidigt är det någon som fixar det här så är det du, Kuben!

    SvaraRadera
  6. Godkväll! Tack för senast, det var mysigt att få träffa er allihopa.Trist besked men jag tänker ändå positivt. Detta kommer att gå bra, det behövs nog lite mer cellgifter innan dom är redo att ge upp...efter regn kommer sol..det ordnar sig...det kommer att ge resultat fast det känns tungt just nu. Tänk positivt du får njuta i stugan och samtidigt ge dom en knockout under sommaren. Du fixar det! Kram till er!

    SvaraRadera
  7. De kommer att ta fram en dunderkur och det kommer att bli tufft, men det kommer du/ni att klara. Och då är det ju bra att allt redan är förberett i Umeå, med Peters kontroller och så.

    Vi tänker på er och skickar stora, stora kramar och en massa positiv energi.

    /Martin och Johanna

    SvaraRadera
  8. Hej alla ni kära!
    Det var tung läsning idag... Men det där löser läkarna. Dom har nog några starkare kurer att plocka fram ur rockärmen.

    Jag tänker bara på alla penicillinkurer man fått genom åren. De första är lite mesiga, om inte de hjälper plockar de fram dunderkuren.
    Man undrar varför de inte gav den från allra första början, för då hade man sluppit vara sjuk i flera veckor...

    Det kanske är så med cellgifter också. De vill inte att man ska bli immun mot den starkaste varianten redan från början.

    Vi landar vid kusten igen till "Kristi himmels". Hoppas vi sluppit våra envisa förkylningar då, så vi kan ses.

    Kramar/Lenita

    SvaraRadera
  9. hej mikael vi befinner oss i umeå hos stefan marie louise är i stockholm på torsdag åker vi till turkiet om nu inte vulkan askan sätter stopp för resan men isåfall får vi göra resan senare våra tankar finns hos dig och de dina vi vet att du klarar detta trots det jobbiga kraam en varm sådan fr lisa och ernst

    SvaraRadera
  10. Jobbiga besked men du fixar det här! Nu får de sätta in kuren med extra allt.

    Robban är i Pajala och förhandlar. Jag jobbar från Pite idag för att slippa nöta på vägar, bil och mig själv.

    Vi tänker på er! Kramar/Pia

    SvaraRadera