tisdag 26 april 2011

Benmärgsprov nummer 3


I morse åkte vi in till sjukhuset som planerat. Från början var det en lugn morgon, Mika duschade men fick sedan blixtrande huvudvärk som inte ville släppa. Väl på sjukhuset fick han starkare tabletter. Ett par timmar senare verkade dessa och han slocknade.

Dagens blodprover visade att vita blodkropparna ökat till en onormalt hög nivå, 26. Normalt ligger de mellan ca 3-8. Precis som han känt de sista dagarna, att cancern är tillbaka, fick vi besked om att det nog är så. I blodprovet ser de en mängd omogna celler…

 Ett mer exakt besked om hur stor procent som är kvar får vi troligen imorgon då benmärgsprovet kommer. Dagens benmärgsprov gick snabbt och utan missöden. De förbereder för en ny cellgiftbehandling för att vara redo imorgon när svaret kommer.

Eftersom Mika fått ett nytt symtom, blixtrande huvudvärk, vill läkaren kolla så att han inte har leukemi i centrala nervsystemet (CNS). Han har fått göra en hjärnröntgen för att imorgon göra ett ryggmärgsprov. Samtidigt som provet görs sprutas en liten mängd cellgift in i ryggmärgen. De passar på att göra när de ändå gör ett ingrepp. Skulle han ha leukemi i CNS blir det sprutor i ryggmärgen mellan cellgiftbehandlingarna.


/Monne

Sjön är isfri.



12 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jag får hålla med Nina, det där var lite jobbigt att läsa. Men samtidigt så finns det knappast någon lätt match mot cancer. Som tur är har Kuben en riktig vinnarskalle, det hjälper när uppförsbacken är tuff.

    SvaraRadera
  3. Blir ledsen när jag läser hur tungt ni har det just nu! Sjukdom innebär en massa dalar som man tyvärr måste hanka sig igenom. Jag tror som de andra att ni måste fokusera på målet, även om det ibland känns svårt.

    Jättemånga kramar!

    SvaraRadera
  4. Vad ska man säga, det är rent för jä...ni har en stor utmaning och kamp varje dag, jag önskar jag kunde göra någonting. Det är så orättvist, det gör så ont i mig att ni måste gå igenom detta. Pratade med Rune om hans tid då han var sjuk i ca, han låg inne i 1,5 år med kontinuerliga behandlingar . Det var kämpigt MEN han är frisk förklarad sedan flera år och det kommer du också att bli, det vet jag. Kramar från oss!

    SvaraRadera
  5. Våra tankar är hos er ikväll.

    SvaraRadera
  6. Oj så jobbbigt, finner inga ord. Hoppas ni får något positivt besked i morgon. Kram Solveig

    SvaraRadera
  7. Tänker på dig extra mycket i morgon.
    Kramar,
    Martin

    SvaraRadera
  8. Kämpa på, kramar från Kiruna!

    SvaraRadera
  9. Usch vad jobbigt ni har det nu! Vill bara säga att vi tänker på er extra mycket och att ni kommer att klara det här!

    SvaraRadera
  10. Tänker på er båda som får stå ut med så mycket. Borde det inte räcka nu!

    Massor med kramar till er båda!

    SvaraRadera